Hastighed Er Vigtigt For Google – Gør Dit Websted MEGET Hurtigere

No Comments

Det bliver mere og mere essentielt at websites bliver hurtigere. Dette er både for brugeroplevelsen men også for Google. Google er nemlig begyndt at lægge rigtig meget vægt på hvor hurtigt de forskellige websites loader. Det er jo ikke noget nyt at Google ønsker at give brugerne de bedste Google resultater og den bedste oplevelse, så derfor vil det også hjælpe din placering hvis du er lidt længere fremme end din konkurrence på dette punkt. Det der afgør hvor hurtigt dit websted loader er alt lige fra dit webhotel, store billeder eller mange funktioner på dit site. Denne artikel har primærfokus på WordPress brugere, men kan også benyttes for alle andre webstedsejere.

Brug Pingdom til at teste hvor hurtigt dit websted er

Jeg anbefaler stærkt værktøjet Pingdom. Her indtaster jeg blot URL’et på min hjemmeside og derefter tester den hvor hurtigt min hjemmeside indlæser. Derefter kommer den med  nogle resultater, som vi kan bruge til at se hvad der gør vores hjemmeside langsom. Som det ses nedenunder er min hjemmeside rimelig sløv lige nu, hvilket pt. skyldes nogle problemer med min host, Meebox men også at min side kører WordPress med en masse effekter på siden. Som det ses er min hjemmeside 51% hurtigere end andre hjemmesider. Dette tal er ikke tilfredsstillende, og derfor må der gøres noget ved det. For Google lægger i den grad vægt på at en side skal være hurtig til at loade, og med min side vil mine konkurrenter højst sandsynligt have en side som loader hurtigere en min, hvilket giver Google en af mange grunde til at min side skal ligge længere nede end konkurrentens. Det der er vigtigt at huske er at Googles algoritmer er baseret på flere 100 variabler lige fra websites alder til hvor mange der har delt mit site på de social medier. Derfor må vi gøre noget ved det, en tommelfingerregel er at vi skal minimum være bedre end 60% af de testede hjemmesider.

Pingdom Speed test

Herefter kan vi nedenunder se hvad hvilke ting der indlæses når værktøjet går på webstedet. Her skal man lede efter de filer som fylder mange KB,MB eller endda GB. Hvis man bruger WordPress vild er forekomme mange af de her .JS, .CSS og andre filer. Dem kan vi ikke formindske da de er en del af dit WordPress tema eller dine plugins. Så derfor skal vi kigge mest efter billeder eller videoer som fylder meget. Dem skal man så have komprimeret ned til en mindre størrelse. Jeg vil nu vise dig et hurtigt og nemt trick så dine billedefiler fylder langt mindre.

Speed test stats

 

TRICK: Sådan Får Du Dine Billeder til At Fylde Mindre

Jeg ser ofte klienter med billeder på deres hjemmeside som fylder 2-3x mere end de burde. Dette kan der nemt rettes op på via. dette trick.

Her er værktøjet, JpegMini. Her indsætter man blot sit .JPG billede og herefter komprimieres det, og du kan downloade det i en meget mindre størrelse. Herefter lægger du blot billedet op på din hjemmeside igen, og så er det problem fixet. Lad mig vise hvordan det gøres.

  1. Gå til http://www.jpegmini.com/main/shrink_photo
  2. Tryk “Press To Upload Photos”
  3. Vælg Det Billede som du vil have til at fylde mindre
  4. Tryk “Open”, eller “Åbn”
  5. Nu komprimeres dit billede, og du kan se hvor meget mindre det fylder.
  6. Tryk så på knappen “Download Full Resolution”. Sådan.

Her ses hvordan jeg tog et tilfældigt billede fra Google og gjorde så det fyldte 2.9x mindre end før.

Compromised picture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjern/Deaktiver Plugins eller kode som du ikke bruger

Det er vigtigt at få fjernet eller deaktiveret et plugin eller kode hvis du ikke benytter dig af det. Hvis du ikke deaktiverer det ligger det bare og bruger ressourcer, da det konstant kører på dit websted, men også fordi det skal indlæses hver gang en ny bruger sætter sin fod på dit websted. Derfor er det vigtigt at hvis man især benytter sig af WordPress eller andre CMS systemer, at man får husket kun at benytte sig af de plugins der er nødvendige. Som en god tommelfingereger bør man maksimum have 15 plugins, men der kan være særtilfælde for forskellige websites.

Sørg for at dit webhotel kører optimalt

Det er utrolig vigtigt at dit webhotel performer. Jo flere brugere der dagligt er på dit websted jo mere pres lægges der på dit webhotel. Derfor kan det sommetider godt betale sig at genoverveje det webhotel man befinder sig ved. Fordi hvis det ikke kan klare det trafik du bringer vil det starte med at blive langsomt og sommetider crashe. Men sommetider kan der også være nogle små svipsere eller fejl som firmaet bag dit webhotel har lavet. Så hvis du har fulgt alle overstående tips & tricks og dit websted stadigvæk indlæses langsomt vil jeg varmt anbefale at smide en hurtig support ticket hos firmaet bag dit webhotel.

Stadigvæk brug for hjælp?

Hvis der var nogle af de ovenstående ting som du havde problemer med eller hvis du har brug for hjælp kan jeg gøre arbejdet for dig.

|Seotek CEO| Jeg beskæfter mig meget med SEO, konversions optimering og webdesign.

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts
No Comments
 

Leave a Comment